Haaruitval in de overgang: 4 makkelijke tips bij hormonale haaruitval.

In deze blog geef ik enkele tips tegen hormonale haaruitval bij vrouwen. Haaruitval kan voor veel ongemak en onzekerheid zorgen, maar er zijn gelukkig manieren om het te verminderen en tegen te gaan.

1. Let op je voeding

Een gezonde voeding is belangrijk voor een gezond en sterk haar. Probeer daarom voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, zoals eiwitten, vitamines en mineralen. Vermijd te veel suiker en bewerkte voedingsmiddelen en eet in plaats daarvan veel groenten, fruit en volkoren producten.

2. Gebruik de juiste haarproducten

Het is belangrijk om haarproducten te gebruiken die aangepast zijn aan jouw haartype en -conditie. Gebruik bijvoorbeeld een shampoo en conditioner die speciaal ontwikkeld zijn om haaruitval tegen te gaan. Probeer ook andere producten te vermijden die jouw haar kunnen beschadigen, zoals stijltangen en föhns.

3. Vermijd stress

Stress kan een grote rol spelen bij haaruitval bij vrouwen. Probeer daarom stress te verminderen door bijvoorbeeld regelmatig te bewegen, te mediteren of een hobby te hebben. Als je merkt dat je veel stress ervaart, kan het ook helpen om professionele hulp te zoeken.

4. Probeer supplementen

Sommige supplementen kunnen helpen bij het voorkomen van haaruitval. Bijvoorbeeld Mediceuticals Bao Med met zink en biotine kunnen het haar laten groeien en versterken. Bij twijfel raadpleeg dan je huisarts voordat je supplementen gaat gebruiken.

Ik hoop dat deze tips je helpen om haaruitval te verminderen of zelfs tegen te gaan. Probeer ze toe te passen in je dagelijkse leven en je zult zien dat je haar er sterker en gezonder uit gaat zien.

Veel succes!