Zilvershampoo, ook een musthave voor blondines.

Zilvershampoo, ook een musthave voor blondines.

Vandaag wil ik het hebben over een onmisbaar product voor elke blondine: zilver shampoo! Zoals de naam al doet vermoeden, is dit speciaal ontwikkeld voor blond haar om geelverkleuring tegen te gaan en het haar te laten stralen.

Waarom is zilver shampoo zo nuttig voor blondines?

Zilver shampoo bevat blauwe pigmenten die helpen om gele tonen in het haar te neutraliseren. Dit komt omdat gele tonen in blond haar vaak veroorzaakt worden door oxidatie van pigmenten in het haar of door het gebruik van stylingproducten met alcohol. Door het gebruik van zilver shampoo kun je dus voorkomen dat je haar dof en geel oogt.

Hoe gebruik je zilver shampoo?

Het gebruik van zilver shampoo is eigenlijk heel simpel. Gewoon je haar wassen zoals je gewend bent, en in plaats van je gewone shampoo gebruik je de zilver shampoo. Laat het even intrekken en spoel het daarna goed uit. Het is wel belangrijk om te weten dat je zilver shampoo niet te vaak moet gebruiken, omdat het de natuurlijke kleur van je haar kan veranderen als je het te vaak gebruikt. Een keer per week is vaak al voldoende om je haar weer mooi te laten stralen.

Er zijn verschillende bekende kappersmerken die zilvershampoo aanbieden. Hieronder geef ik een aantal voorbeelden:

  • L'Oréal Professionnel: Dit merk heeft verschillende zilvershampoos in het assortiment, waaronder de Serie Expert Silver Shampoo.

  • Milk Shake: Dit merk heeft een hele koele zilvershampoo in het assortiment.
  • Matrix: Het merk Matrix heeft ook een aantal zilvershampoos in het assortiment, zoals de Total Results Color Obsessed Silver Shampoo.

  • Olaplex: Ook dit merk heeft sinds kort een zilvershampoo in het assortiment.

Waarom is zilver shampoo beter dan toners?

Veel mensen denken dat toners hetzelfde doen als zilver shampoo, maar dat is niet helemaal waar. Toners zijn vaak veel agressiever voor het haar en bevatten meer chemicaliën. Zilver shampoo is daarentegen milder en bevat vaak ook verzorgende ingrediënten die het haar gezonder maken. Bovendien is zilver shampoo gemakkelijker te gebruiken en hoeft het niet naar de kapper om het te laten doen.

In conclusie is zilver shampoo een onmisbaar product voor blondines om geelverkleuring te voorkomen en het haar te laten stralen. Het is milder dan toners en bevat verzorgende ingrediënten. Probeer het zelf eens en zie het verschil!

"Bij hairfair.nl hebben wij de beste zilvershampoos om gele tonen in grijs, wit of blond haar te verwijderen - want met onze zilvershampoo ziet je haar er altijd stralend en glanzend uit!"