Gouden tips voor krullend haar.

Gouden tips voor krullend haar.

Als je van nature krullend haar hebt, weet je dat het soms moeilijk kan zijn om het in goede conditie te houden. Krullend haar kan droog en pluizig worden, en het kan moeilijk zijn om het te stijlen en te stylen. Gelukkig zijn er een aantal tips die je kunt volgen om het verzorgen van je krullen een stuk makkelijker te maken.

Gebruik een milde shampoo en conditioner

Krullend haar heeft extra verzorging nodig omdat het gevoeliger is voor uitdroging en beschadiging. Kies daarom voor milde, hydraterende shampoo en conditioner die speciaal ontwikkeld zijn voor krullend haar. Vermijd shampoos met sulfaten en siliconen, want deze kunnen je haar uitdrogen en het volume verminderen.

Laat je haar natuurlijk drogen

Het is belangrijk om je krullen natuurlijk te laten drogen, in plaats van ze te föhnen of te stijlen. Krullend haar kan beschadigd raken door hitte, dus probeer je haar zo min mogelijk aan warmte bloot te stellen. Als je je haar wel moet föhnen, gebruik dan een diffuser en zet de föhn op de lage stand.

Breng een leave-in conditioner aan

Een leave-in conditioner kan je krullen extra voeding en hydratatie geven. Breng de conditioner aan op vochtig haar en focus vooral op de punten, die het meest gevoelig zijn voor uitdroging. Laat het product vervolgens intrekken voordat je met stylen begint.

Gebruik de juiste borstel

Krullend haar kan snel pluizig worden, dus het is belangrijk om de juiste borstel te gebruiken. Kies voor een borstel met natuurlijke haren, zoals een varkenshaarborstel, of een borstel met brede tanden. Borstel je haar voorzichtig, van onder naar boven, om het volume te behouden en pluis te voorkomen.

Probeer niet te vaak te wassen

Krullend haar kan snel droog en pluizig worden, dus het is belangrijk om het niet te vaak te wassen. Was je haar maximaal twee keer per week, en gebruik een droogshampoo tussen wasbeurten door om je krullen fris te houden.

"Op Hairfair.nl vind je een breed assortiment aan producten speciaal voor krullend haar, waardoor je jouw krullen perfect kunt verzorgen en stylen."